És nem kérek érte bocsánatot...

2019. november 06. 12:45 - Remedios

Kimeditáljuk a geciséget?

Nem tudom, nektek is feltűnt-e a jelenség, hogy az új "tudatosság"-hullám már az alap emberi kapcsolatok területén is mindenhova beférkőzött. Talán kicsit túlságosan is...

A mindfulness, a meditációk és a legkülönbözőbb jóga-maratonok fő üzenete, az
"Engedd el! Ne emészd magad miatta"
kezd elharapódzni.

Ahogy a kultúra-idegen drogoknál is gyakran előfordul, hogy a behurcolt új szerek teljesen leuralják a naiv lakosságot, úgy látom hogy a keleti okosságokra alapozott szellemi táplálék sem tud épeszű alapokon gyökeret ereszteni nálunk itt, Közép-Európában.

Konkrétan egyre gyakrabban látom azt, hogy olyan emberek, akik napi szinten jógáznak, meditálnak, mindfulnesskednek (esteleg tanítják is ezeket) rendszeresen basznak át másokat, hagyják cserben a rájuk szoruló, hozzájuk közel álló személyeket. Véletlen? Kétlem. 
Kifogásokat, megnyugvást, önigazolást keresnek és találnak ezeknek az eredetileg jó célú eszközöknek a segítségével. 

Vajon miért választják annyian a szellemi önkielégítést az őszinte tükörbe nézés helyett? Vagy talán nincs is, aki tükröt tartson eléjük, annyira elmagányosodtak?

Mégsem tudom sajnálni őket. Innen üzenem az ilyen mindfulnesses és jógi meditációs pöcsöknek, hogy:

Bármennyit mentek le alfába, AKKOR IS GECIK MARADTOK!

 

Csók: R

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gecivagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5515292596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smell of Napalm 2019.11.06. 15:58:46

Remélem nem rám gondoltál :) Szerintem nincs új a nap alatt, a különböző trendek égisze alatt mindig is a képmutatók voltak az aktuális eszmének leginkább elkötelezettek. Valójában a mindfulness, a tudatosság nem más mint a tükörbe nézés és annak elfogadása, ami van és aki vagyok (pl geci ugye). De ez kurva nehéz, elfogadni hogy csomó minden nem tökéletes az élet(em)ben. Pedig ez van, ez a valóság, akárhogy is kínlódom.

Ráadásul ezt felismerni időbe telik, nekem is majd' két év volt. A mai instant világban erre se idő, se kedv nincs. Ahogy egyszerűbb tablettát feliratni életmódváltás helyett, ugyanúgy önismeret címén mindenféle ezoterikus baromságon részt venni is a könnyebbik vége a dolognak. Csak nehogy kiderüljön, hogy egy csomó harag meg fájdalom gyűlik a csilivili felszín alatt, ami egy idő után azért csak megkeseríti vagy a saját vagy a körülöttünk lévők életét...

Most megyek és beindítom a guru startupomat ;-)

Remedios 2019.11.07. 14:15:16

Dehogyis rád gondoltam! :D
És nem kérek érte bocsánatot...
süti beállítások módosítása