És nem kérek érte bocsánatot...

2009. április 21. 23:39 - Remedios

Futurella:

ő a 10 évvel későbbi alteregóm, a harmincas évei elején járó, remélhetőleg beszámítható, kiegyensúlyozott, elégedett nőszemély. Kíváncsi lennék, hogy mi a véleménye néhány olyan egyszerű fogalomról, mint pl. "hétköznap", "szabadidő", "család", vagy "célok az életemben". Vajon milyen lépcsőket kell megmásznom ahhoz, hogy Futurella legyek? Vajon elég-e hinni és küzdeni azért, hogy szép életem legyen, vagy a végkifejlet úgyis számtalan véletlen összjátéka lesz csupán? Van-e befolyásunk a jövőnkre, és ha igen, mennyi?

Mit tehetünk azért, hogy sértetlenül áthajózzunk Szkülla (a cinizmus) és Kharübdisz (a kiábrándultság) között? Hogyan őrizhetünk meg egy icipici gyermeki rácsodálkozást a tekintetünkben, amiből hitet és reményet meríthetünk mi, és a szeretteink, munkatársaink is?

Tényleg szívesen meginterjúvolnám ezt a Futurellát!

Szerintem jól csinálják a skizofrének: párhuzamos életeket élnek, így jobb eséllyel találják meg az optimumot. Más kérdés, h mire mennek vele. Én egymás után élek különböző életeket, de ez nem poén.

Most annyira áthatja a világot a bizonytalanság, hogy nem is merünk tervezni.
Mégis, mire építsünk? A Barátság vagy a Testvériség kőolajvezetékre? A NATO nyújtotta biztonságra? Netán bízzunk az európai kultúrhagyományban, jeles munkamorálunkban és az emberek jóindulatában??!
Hol van már az "American Dream"?

Fenntartható fejlődés mindörökké!

...mégis, miről beszélünk?!????

Mutasson nekem valaki EGY biztos pontot, és kap tőlem egy túró rudit.

 

Több alvás, kevesebb Andaxin. A pszichiáterem is biztosan ezt mondaná.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gecivagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr321079174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzafaláD 2009.05.09. 22:57:38

Ha jövő, legyen múlt is: van egy képeslapom, ingyér' PestiEstes. Vagy 6-8 éve vettem el egy kies külvárosi aluljáró tinédzser-ambulancia bejáratánál lévő fakkból-akkor még az volt a tuti, hogy onnan szerzed be az aktuális PestiEstet, ha volt pénzem hozzácsaptam a közelben lévő kövér, macinacis újságárustól beszerzett Bravot vagy IM-et.
A fekete-fehér képeslapon egyik felén egy otthonkás néni ül egy trafikban, előtte állnak szépen sorban a "csavaros kiflik"- munkásemberek kedvenc reggelije a jó szalonna és a kilós kenyér mellett. Mögötte a falon ártáblák, hogy a finom kannás borok literjét hogyan mérik.
A lap másik felén idézet: "Istenem add, hogy mielőbb megőrüljek, hogy boldogan éljek tovább."
Akkor nagyon találónak találtam ezt, pedig taknyos kölyök voltam, de ha visszagondolok az elmúlt 6-8 évemre, csodálkozom, hogy nem őrültem meg, de örülök neki!Nyáron meg alszunk plusz andaxin:)Üdv: a pszichiátered:)

Remedios 2019.10.01. 10:05:46

@SzafaláD: Az évek távlatából is nagyon betalált a kommented kedves SzafaláD... a blog.hu gépházában ez a 10 évre parkolópályára helyezett néhány sor most elfoglalta méltó helyét a világhálón! :)
Gecivagyok reloaded: az évek és a rutin jegyében Istenem, add, hogy mielőbb megőrüljek és boldogan élhessek tovább! :D
És nem kérek érte bocsánatot...
süti beállítások módosítása