És nem kérek érte bocsánatot...

2008. december 31. 18:16 - BioGirl (törölt)

Egyre közelebb a jövőhöz

 

Mi is az a jövő pontosan és eljutunk-e oda? Alapvető paradoxon ez a kérdés, hiszen a jövőbe nem lehet eljutni sosem. Ugyanis minden időpillanatnak 3 tényezője van, egy múlt, egy jelen és egy jövő. És ők szétválaszthatatlanok, egymástól függőek, és relatívak egy ugyanilyen trióhoz képest. Hacsak nem tudjuk áthidalni egy időgéppel, vagy sima teleportálással ezt a gondot, akkor maradunk együgyüségünkben, azaz mindig a jelenben és mégis használjuk a kifejezést, a jövőt, de mint egy folyamatot ami valahova folyamatosan tart és annyit jelent: majd ami lesz valamikor,majdan. Hisz sajnos az emberek élete rövid, annyira, hogy nem mindig lehetünk részesei még életünkben a jövő felé tartó lépcsőfokok megmászásának.

De vajon mit nevezhetünk lépcsőfoknak? Vagy mi az a döntés ami visszataszít egy lépcsőfordulónyival?? És persze léteznek olyan "találmányok" , melyek csak a lépcsőfokon való álldogálást édesítik meg, hiszen várni unalmas...

Pár órával 2009 előtt , szóval még idén szerettem volna megosztani egy kiállítás látogatása alkalmával szült ötletet veletek, ami egyaránt morbid és vicces, és édesíti azt a bizonyos várakozást :)

Ugyanis a bodies kiállításra látogattam el, ahol képzeljétek a kiállítás végén volt egy kis doboz, amiben voltak cetlik és a tetején nagy betűkkel : DONATION ...azaz adomány.(a többi már csak fikció..) 

 

Kedves látogató!

Ha önnek tetszett a kiállítás és úgy gondolja, hogy ugyanitt szeretné viszont látni testét, persze már csak a lelkével, megteheti.  Mennyivel jobb felajánlani a testét az orvostudomány számára, mint hogy pondrók martaléka legyen és egy méregdrága koporsóban nyugodjon! Ezzel még pénzt is spórol, csak küldje el nevét és címét és postázzuk a szerződést! Amennyiben életbe lép az, esetleges halála után a testét felhasználjuk, preparáljuk és a kiállítás végén leírt szilikon eljárással tartósítjuk. Így teste örökké köztünk marad, nem rothad, nem büdös, a szabad levegőn lehet! És nemes célokat szolgál majd vele, hiszen esetleges rákos tüdején, megnagyobbodott máján lehet szemléltetni, miért káros a dohányzás és az alkohol. Persze mi ebből rengeteg pénzt kaszálunk, hiszen májustól december végéig nyitva levő kiállításunk napi átlagos 2000 résztvevövel, átlagos 2500ft os belépővel, kiszámolhatja, hogy mennyire is megéri nekünk a prevenció. Előre is köszönjük önzetlenségét.

Üdvözelettel:

A Bodies-team

Ha mindez nem volt elég, továbbmegyek, ha már annyian fognak jelentkezni a DONATIONRA, lassan telített lesz a piac és már csak pénzért fogják megcsinálni, persze kisvállalkozók először, majd multicégek. Az üvegkockába gravírozott családi képek lekerülnek a polcokról, a GRAVÍR-EXPRESSZ legnagyobb eltiprója ez lesz. Azaz te fizetsz azért, hogy tartósítsanak. Mi lesz, ha majd a nagyi májvérellátását töltetjük ki gyantával és állítjuk ki a nappaliban, vagy a papi testét töltetjük fel szilikonnal miközben golfozik, hiszen az volt a kedvenc hobbija, és amugyis a nagyinak úgy hiányzik, legalább hadd láthassa. Talán magazinokból lehet kiválasztani a formát? Melyik helyzetben maradjon örökre a teste, illetve mennyire engedjük külső matériáját levetni az illetőnek és mennyire engedünk belelátni a valódi 3D-be? Sőt biztos lesz olyan, aki várja majd, hogy hátha visszatalál a testbe,a lélek, mint az a középkorú enyhén illuminált állapotban lévő férfi, aki miközben beleharapott a szilikonos májba azon a fogdosós asztalon, feltette a mélyre ható kérdését: hö, szerinted ez kannibalizmusnak minősül,hö??? 

És azzal mi lesz, hogy porból lettünk és porrá leszünk? Porból lettünk és műanyaggá leszünk->  a plasztik-világ új jelmondata :P:P:P:P:P:P:P (pusztuljon az Anyaföld!!!)

Csóóóóóóóóóóóóók 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gecivagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr33850712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzafaláD 2009.02.15. 22:58:15

"Az a tény, hogy a Földön minden élet halállal végződik nem bizonyosság arra, hogy az élet célja a halál." (Blaga)

Bocsánat, de saját kútfőből most semmi frappáns nem sikeredik, de kedves Biogirl szerintem nem is tudod, hogy milyen közel jársz az igazsághoz és sajnos nagyon is elképzelhető a fenti fikció megelevenedése akár már a mi életünkben...
Kis kedvcsináló a jelenből:
www.lifegemeurope.hu/bucsuzas_mi_a_lifegem.html
De addig is, amíg lógatom a lábam a jelen lépcsőfokán és némi tudatmódosító szerrel ütöm el az időt (talán erre célozgatott a szerző:P) valamint az élet nagy igazságairól gondolkodom-csak erre van időm, filo-szak rulez-, álljon itt egy klasszikus zárszóként és akkor ma nagyon entellektüel voltam!Pá

"A Földön minden élő teremtmény egyedül hal meg." (Roberta Sparrow)

BioGirl (törölt) 2009.02.23. 16:56:50

@SzafaláD:

Drága Szafaládé!!

Nagyon köszönöm a kommentet :)
Bár nem feltétlenül arra céloztam, de ha már itt tartunk, az embereknek ősidők óta az az egyik elfoglaltságuk, hogy megtalálják a kapukat a falakon (Huxley után), legyen segítségükre legális vagy illegális valami.
És őszintén, azért én is szeretem Szófiát :)

És nem kérek érte bocsánatot...
süti beállítások módosítása